Rensker fjæra for søppel

Årlig dugnad på Vinjeøra.

Ryddedugnaden på Vinjeøra er blitt en vellylkket tradisjon. 

Nyheter

Vinjeøra har skapt sin egen, høyst spesielle festival. En festival ingen – i hvert fall svært få – har. De har Fjørofestival, som er en årlig dugnad der både lokalbefolkningen og andre rydder fjæra i Vågen.

Fredag er det på'n igjen.

Hvorfor navnet Fjørofestival? Jo, et par kreative unge damer kom for noen år siden opp med ideen om ikke å kalle dette for en dugnad. Det er et ord som er litt «oppbrukt» og som kanskje ikke fenger allmuen så godt? Uansett, dette ble til en festival – i miljøets ånd.

Rydding – så pizza

Så mange som 100 mennesker har deltatt i det som ikke bare er en stor ryddeaksjon av alt som driver inn fjorden i løpet av et år, men også sosialt samvær. Her har det vært servering fra det gamle bakeriet og det har vært toner fra Hemne Trekkspillklubb.

I år er det samling i Vågan, på området hvor Fjordkulturdagan skal arrangeres.

— Vi vil også i år vise frem gode Vinjeøra, rent og pent! Så da bretter vi opp ermene, tar hanskene på og rydder. Deretter blir det pizza fra den gamle bakerovn i gamle bakeriet. Kanskje dukker det opp andre produkter derfra også, frister arrangøren – som stort sett er private på Vinjeøra – på sin Facebook-side.

— Det blir god stemning for store og små. Møt opp, det blir så gøy, lyder invitasjonen.

10. og 11. juni

For øvrig er årets Fjordkulturdager, som har utviklet seg til et av de aller største kulturarrangementene i regionen, berammet til 10. og 11. juni.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300