- Nå håper vi benken får stå i fred

Nå har velforeninga sikret hvilebenken med kjetting på nytt. Foto: Edvard Øyangen 

Nyheter

ST skrev mandag om tre bankansatte i Sparebank 1 SMN, som brukte lunsjpausen sin på å dra hvilebenken opp på turstien i Eldevikveien på Evjen. Benken hadde nok en gang vært utsatt for hærverk, ved at den ble kastet 20 meter ned en stupbratt skråning.

Les også: Hentet opp hærverk-utsatt hvilebenk i lunsjen

- Vi snakket om det i lunsjen. Og handlekraftige som vi er, så bestemte Thomas Solum Lystad, Børge Hansen og  undertegnede seg for at dette skal vi fikse. Vi stakk sporenstraks fra lunsjen i dag (mandag) og heiv oss inn i bilen. Neste stopp, Eldevikveien. Benken lå litt kronglete til nede i skråningen, men ikke mer vanskelig til enn at tre kraftkarer fiksa «biffen» lett, legger han til.

Les også: Hvilebenk kastet utfor skråning - igjen...

Hvilenbenken ble i fjor sommer utsatt av Klemmetsmoen og Evjen velforening. Etter det første tilfellet av hærverk, ble den sikret med kjetting. Men heller ikke det hjalp.

Leder i velforeninga, Roar Lorentzen, er svært takknelig for bidraget til de tre bankansatte.

- Vi planla å ta en tur selv på mandag ettermiddag. Men da vi fikk se i ST at jobben var gjort, ble vi svært takknemlig, sier han.

Mandag ettermiddag tok velforeningas medlemmer og sikret hvilebenken med kjetting. Nå er håpet at den får stå i fred resten av sommeren.

- Ja, vi håper virkelig det, sier Lorentzen.

Les også: Dette er unødvendig