Fikk blomster for innsats i lunsjpausen

Velforeningsmedlem Robert Antonsen (t.v.) stakk innom Sparebank 1 SMNs lokaler på Orkanger med blomster osm takk for innsatsen. Av «de tre gode hjelperne» var det kun Børge Hansen som var til stede da velforeninga kom.  

Aasmund Lie (foran) og kollegaene i Sparebank 1 SMN, Thomas Solum Lystad og Børge Hansen, tok ansvar for hvilebenken på Eldevikveien. Foto: Aasmund Lie 

Nyheter

I fjor sommer ble en ny hvilebenk i regi av Klemmetsmoen og Evjen velforening utplassert på et utsiktspunkt langs turstien Eldevikveien, som går fra enden av Røåsveien på Evjen på Orkanger og opp mot Rødåsen. Her skal turgåere kunne sette seg ned å nyte utsikten, som går fra langt ned på Orkanger til langt opp til Fannrem.

Les også: Hentet opp hærverk-utsatt hvilebenk

Tung benk

Men tidlig i juni ble benken, som er båret opp en bratt sti til utsiktspunktet, forsøkt veltet nedover skråningen. Benken ble heldigvis «reddet». Den ble deretter sikret med en kjetting – bundet fast til nærmeste tre.

Så ble benken på nytt angivelig utsatt for hærverk. Kjettingen var da kappet og benken lå veltet på stien.

Håpet var at hvilebenken, som er ganske tung og som mindre barn ikke klarer å løfte, skulle få stå i fred i denne sesongen. Det skjedde ikke: Hvilebenken ble nylig kastet 20 meter ned i skråningen – i et terreng som er stupbratt og veldig krevende å ta seg ned i.

- Trist å lese

- Det var trist å lese forleden at hvilebenken ved Eldevikveien var blitt kastet utfor stupet. Ren idioti, fastslår Aasmund Lie, banksjef i Sparebank1 SMN, på Orkanger og i Børsa.

- Vi snakket om det i lunsjen. Og handlekraftige som vi er, så bestemte Thomas Solum Lystad, Børge Hansen og undertegnede seg for at dette skal vi fikse. Vi stakk sporenstreks fra lunsjen i dag (mandag) og heiv oss inn i bilen. Neste stopp, Eldevikveien. Benken lå litt kronglete til nede i skråningen, men ikke mer enn at tre kraftkarer fiksa «biffen» lett, legger han til.

Leder i velforeninga, Roar Lorentzen, er svært takknemlig for bidraget til de tre bankansatte.

- Vi planla å ta en tur selv på mandag ettermiddag. Men da vi fikk se i ST at jobben var gjort, ble vi svært takknemlige, sier han.

Sikret med kjetting

Mandag ettermiddag tok noen av velforeningas medlemmer opp til utsiktspunktet og sikret hvilebenken med kjetting. Nå er håpet at den får stå i fred resten av sommeren.

- Ja, vi håper virkelig det, sier Lorentzen.

Senere denne uka var velforeningsmedlem og tidligere leder, Robert Antonsen, innom Sparebank 1 SMNs lokaler på Orkanger.

- Vi ønsker å gi dem en blomsterkvast som et synlig bevis på at vi setter pris på hjelpen deres. Noen har hatt det «morsomt» med banken, andre tar ansvar. Men det er de gode krefter som rår, sier Antonsen.

Tung jobb

Av «de tre gode hjelperne» var det kun Børge Hansen som var til stede da velforeninga stakk innom banklokalet.

- Benken var tung å dra opp. Uten tau var det godt at vi var tre personer. Nå håper jeg folk tar til fornuft og lar benken stå i fred, sier han.

- Hva sier toppsjefene i banken til at dere brukte arbeidstida til dette?

- Det tror jeg går bra når det var til samfunnets beste. I tillegg var systemet vårt litt nede da vi dro ut, så vi fikk ikke gjort så mye likevel akkurat da, smiler Hansen, som sier de brukte cirka én time på oppdraget.

PS! Velforeninga driver ikke med etterforskning i saken, men de er interessert i tips dersom noen vet hvem som står bak hærverket.