Ettergir fjerde termin

Huseiere i Skaun slipper unne med tre fjerdedels eiendomsskatt i år også.  Foto: Lillemor Hestvik

Nyheter

Skaun kommune lar være å kreve inn fjerde termin eiendomsskatt. Det bestemte kommunestyret torsdag.

Skaun kommune sitter igjen med 28,4 millioner kroner i såkalt mindreforbruk etter regnskapsåret 2016. Torsdag behandlet kommunestyret hvordan de skulle disponere overskuddet.

- 2016 ble et år, der budsjettert forbruk ble mindre enn antatt og vi startet 2017 med et godt mindreforbruk. Det er det kommunenes innbyggere som har bidratt til. Derfor vil vi i flertallsgruppen foreslå at vi unnlater å kreve inn siste termin av eiendomsskatten i 2017. Det vil utgjøre om lag 4,5 mill. som de som i dag betaler eiendomsskatt vil slippe å betale på slutten av dette året, sa Senterpartiets Gunn Iversen Stokke da hun la fram forslaget fra flertallsgruppa.