Nye busstider fra mandag

Fra mandag 14. august er det slutt på sommerrutene. Samtidig øker AtB antall avganger mellom Trondheim og Orkanger.

AtB styrker rute 310 med en ekstra avgang på hverdager fra Trondheim i rushtiden.  Foto: Marte Mona

Nyheter

- Kundene i Orkanger og Fannrem kan se fram til økt kapasitet fra Trondheim sentrum i rushtiden, sier avdelingsdirektør for kommunikasjon og drift i AtB, Grethe Opsal.

Mandag er det slutt på AtBs sommerruter. Samtidig øker AtB kapasiteten på mange av de mest trafikkerte rutene i Stor-Trondheim og i regionene. Fra Trondheim settes det opp en ekstra avgang til Orkanger på rute 310 klokken 15.40 på hverdager. I tillegg flyttes søndagsavgangen fra Trondheim klokken 21.45 til 21.55.

– At vi styrker flere populære ruter, er i tråd med ønsket utvikling både i Trondheim og fylket forøvrig. Skal flere reise kollektivt må kundene oppleve tilbudet som lett tilgjengelig og tilrettelagt for deres behov. AtB planlegger kollektivtilbudet med utgangspunkt i «best mulig for flest mulig» innenfor de rammene som er tilgjengelig, sier Opsal.

Miljøpakken har bidratt med 12 millioner kroner ekstra i 2017 for å bedre kollektivtilbudet i Trondheim. AtB har bidratt med mer enn det dobbelte i tillegg, for å sikre bedre rutetilbud i Stor-Trondheim og i regionen for øvrig. Endringene som nå finner sted skjer finansieres av disse midlene.