Ragna fra Hemne er Trondheims valgvinner

  Foto: Privat

Nyheter

De foreløpige tallene viser at Rødt er den store vinneren i Trondheim. Partiet går fram med 2,9 prosent til 4,1 prosent. Ingen partier kan vise til en så sterk framgang i trønderhovedstaden.

- Vi har hatt vekst siden 2015, og det siste halvåret sterk økning, medlemmer, aktivister og stemmetall. Vi tror at det er mange som ønsker en ny politikk, og det representerer Rødt.

Det gir imidlertid ikke uttelling i form av mandat fra Sør-Trøndelag, i og med at partiet ikke ser ut til å komme over sperregrensa på landsbasis.

Det er Ragna Vorkinnslien, som opprinnelig kommer fra Hemne, som har vært Rødts toppkandidat i Sør-Trøndelag.

- Det er ikke helt sikkert hvilket flertall vi får ennå, men Rødt har hatt en veldig god framgang. Vi skulle hjelpe Ap med å kaste regjeringa. Dersom det ikke går, skal vi hjelpe til med å bygge ei sterk venstreside sammen med SV, fagbevegelsen og Ap - om de vil - slik at vi kan kaste regjeringa om fire år, sier Vorkinnslien til ST.

Hun er glad for at partiet hennes får så gode tall, ikke minst i kommunen hun selv bor i - Trondheim:

- Vi har merket en enorm positivitet i denne valgkampen. Det er sterk støtte til våre viktigste saker, ikke minst når det gjelder det at man ikke skal gjøre profitt på velferd.