Du vet hvilken dag det er i dag?

På farsdagen er det tradisjon å gjøre «stas» på faren sin. Det kan være ved å gi ham frokost på senga, en gave, eller bare ved å gratulere ham med farsdagen. Kake er heller ikke uvanlig.  

Nyheter

I dag, søndag 12. november, er det farsdag. Det er en hedersdag for fedre. I Norge feires farsdagen alltid den andre søndagen i november.

På farsdagen er det tradisjon å gjøre «stas» på faren sin. Det kan være ved å gi ham frokost på senga, en gave, eller bare ved å gratulere ham med farsdagen.


Feirer familien din farsdag?
Du må velge et alternativ
 

Opprinnelig kommer konseptet med farsdag fra USA, og det ble først populært i Norden og Norge etter andre verdenskrig. Det var først Sonora Smart Dodd fra Washington som begynte å feire denne dagen i 1909 for å ære sin far, William Smart, en veteran fra borgerkrigen.

I Belgia feires farsdag den andre søndagen i juni, og i Nederland den tredje søndagen i juni. I Spania (og en del av Belgia) feires farsdag 19. mars, som også er dagen da Sankt Josef, Jesu far, feires.

I Tyskland feires farsdag på himmelfartsdag (i forbindelse med at Jesus på den dagen ifølge kristen tro reiste tilbake til sin Far i himmelen).

Flere andre dager er også i bruk i andre deler av verden, i for eksempel Australia er den første søndagen i september farsdag.