Svindelforsøk: Falsk e-post om skatterefusjon

  Foto: Politiet i Orkdal, Skaun, Agdenes, Meldal, Hemne og Snillfjord

Nyheter

Politiet ved Orkdal lensmannskontor har i den siste tiden mottatt henvendelser fra flere som har mottatt mail fra Skatteetaten. I mailene står det beskrevet at man har krav på tilbakebetaling av skattepenger, skriver de på sin egen Facebook-side.

I teksten er det oppgitt en lenke man skal trykke på, referansenummer og sum med penger som skal tilbakebetales.

- Dette er et forsøk på phishing, hvor hensikten er å lure til seg sensitiv dokumentasjon som kan brukes til ID-tyveri og lignende. Hvis dere får slike mailer, må dere ikke oppgi noe av informasjonen det bes om. Ikke svar på e-posten, og trykk heller ikke på lenker eller eventuelle vedlegg, står det i advarselen fra det lokale politiet.

Skatteetaten benytter Altinn.no til stort sett all sin virksomhet.