Lokalbefolkningen startet egen leteaksjon

Det søkes ikke etter savnet 23-åring i dag

Elva Søa renner gjennom Kyrksæterøra sentrum. Her har dykkere lett, det samme har lokalbefolkningen gjort langs elva.   Foto: Arkiv

Dette er mannen som er savnet.   Foto: Privat

Nyheter

Lørdag ettermiddag ble søket etter den 23 år gamle mannen på Kyrksæterøra avsluttet av politiet inntil videre. Mannen fra Eritrea, men som bor på hybel i Hemne fordi han går på videregående skole der, ble sist sett av hybelverten forrige onsdag i 10-tida på formiddagen.

Les også: Etterlyser folk som kan ha sett savnede

Nylig tok Brigt Inge Lie initiativ på Facebook (leting etter Dawit) for å sette i gang en ny leteaksjon. I går (tirsdag) formiddag, 2. juledag, klokka 11 møtte knapt 40 personer fra lokalmiljøet opp ved Kyrksæterøra misjonshus. Da ble det blant annet søkt:

* Langs stranda på  den ene sida av fjorden

* Strendene langs Rovatnet

* Med drone i de bratteste områdene ved Roberget

* Med kajakk langs utilgjengelige områder ved Roberget

* Langs begge elvene i sentrum

* Langs veien opp mot skisenteret

- Vi holdt på til klokka 14, men gjorde ingen funn, forteller han.

Les også: Gjorde søk med helikopter

Lie har tidligere vært med i Sivilforsvaret. I tillegg er han læreren til den savnede 23-åringen, som opprinnelig bor på Frøya.

- Fortsetter dere i dag (onsdag)?

- Nei, nå avventer vi litt. Kanskje blir det et nytt søk senere i romjula, sier han.

Operasjonssentralen ved Trøndelag politidistrikt sier onsdag formiddag at de ikke har noe aktivt søk nå. Men torsdag vil politiet vurdere om de skal sette igang nye søk. Snøfallet de siste dagene gjør søk på land vanskelig. Sannsynligvis vil nye søk i første rekke skje i vannet.

Selv om det akkurat nå ikke letes organisert etter 23-åringen, ber Lie alle som er ute og går tur i Kyrksæterøra-området om å ha øynene åpne - i håp om å finne ham.