Denne plakaten utenfor Fannrem-butikken skapte engasjement

Stein Håvard Bakke, butikksjef Extra Fannrem  Foto: ST

Nyheter

- Det tok helt av på Facebook. I tillegg var det mange tilbakemeldinger fra folk som var innom butikken, humrer Stein Håvard Bakke, butikksjef ved Extra Fannrem.

Plakaten ble satt opp for å lokke folk til å kjøpe blomster på morsdagen, som var på søndag. Men for å fremme budskapet, brukte butikksjefen fotballinteresse som inngang.

- Jeg så en slik plakat på nettet hos en annen butikk i Norge en gang. Jeg syntes det var en god ide og laget en egen versjon, sier Bakke.

Og når man er ihuga Liverpool-supporter, passer det aldri dårlig å gi et lite stikk til erkerivalen Manchester United.

- Jeg har mange kjenninger som er Manchester-supporter. Sånn sett var det ikke tilfeldig. Jeg kunne valgt Crystal Palace eller Stoke, men de er det jo ingen som holder med, forklarer han og ler.

Uansett om folk liker det ene eller det andre laget, eller er nøytral og likegyldig til fotball, skapte plakaten et voldsom engasjement. Den ble delt og kommentert på Facebook. Og på siden "Liverpool-hjerter" fikk bildet 900 likes og ble delt hele 180 ganger.

- Hvilke tilbakemeldinger fikk du?

- Noen som holder med Manchester sa de skulle finne seg en annen butikk å handle på, mens andre som har foten i andre fotball-leire sa de skulle begynne å handle hos oss nå. Alle forstår nok at dette ble gjort med et glimt i øyet, så det går nok bra, svarer mannen, som selv var på jobb på lørdag.

- Fikk plakaten innvirkning på salget?

- Blomsteransvarlig her i butikken sa at jeg i ettertid måtte fortelle henne om slike gimmicker, sånn at hun fikk bestille opp mer blomster i forkant. Men jeg vet ikke om vi solgte mer på grunn av dette, sier han.

Og hvordan gikk egentlig kampen med Manchester United mot Newcastle? Jo Manchester tapte 0-1, dermed fikk butikksjefen rett: Skulle United-supportere sikre "poeng" i helga, måtte de kjøpe blomster til kjæresten, samboeren eller kona.

- Det var jo veldig artig at jeg traff. Noen lurte på om jeg er spåmann, ler Bakke.