Orkland Ap får støtte i strid om asylpolitikk

Årsmøtet i Orkland Arbeiderparti krever at rimelighetsvilkåret gjeninnføres.  Foto: Catharina Morken

Trude Tevik Gulbrandsen 

Nyheter

Arbeiderpartiets slagord om en «streng, rettferdig og human» asylpolitikk diskuteres heftig. Det eneste ordet alle ser ut til å enes om, er rettferdig.

Partiets innvandringspolitiske talsmann, Masud Gharahkhani, har fått mye pes etter at han sløyfet ordet human da han skulle oppsummere partiets nye linje. Blant dem som har gått til angrep på Gharahkhanis retorikk, er Orkland Ap, med nyvalgt leder Trude Tevik Gulbrandsen i spissen. Hun har også kuttet ett av de tre ordene.

Stor støtte

- Det er bare tøys å ha med streng når man har med ordet rettferdig. Det er dekkende nok. Å ha med ordet streng, er bare for å tekkes velgere på høyresiden.

Les også: Reagerer sterkt på Ap-retorikk

Onsdag hadde VG et stort oppslag om Orkland Ap og denne saken, og i VGs artikkel kommer det fram at orklendingene har stor støtte. Blant dem som er av samme oppfatning som Gulbrandsen og Orkland Ap, er AUF-leder Mani Hussaini, samt årsmøtene i Bergen Arbeiderparti og Stavanger Arbeiderparti.

- Vi har stor støtte i denne saken, og vi skal kjøre på, sier Gulbrandsen.

Skjerpet uttalelse

Lørdagens årsmøte i Orkland Ap vedtok forøvrig en uttalelse om rimelighetsvilkåret.

Årsmøtet vedtok en skarpere uttalelse enn det som var forslaget fra interimsstyret. I stedet for «bør stå for en rettferdig og human asylpolitikk», endte man med «skal stå for».