Elger rev ned strømgjerde og forsynte seg grovt av epletrær i en hage i Børsa.

Lørdag morgen oppdaget naboen tre elger i hagen. Eplehagen i Børsa er omkranset av et strømgjerde, men det hindret ikke elgkua og de to kalvene i å ta seg inn. Gjerdet var lagt ned, og de fleste epletrærne var spist på.

Noen trær er så rensket for bark at de neppe vil overleve, og andre er ribbet for kvist som skal bære frukt. Eieren av eplehagen satte opp strømgjerdet i fjor, og det har hjulpet fram til nå.

Han har vært i kontakt med Skaun kommune etter hendelsen, i håp om at de vil få tatt ut skadeelg.

- Ta bort elgene

- Den eneste måten å redusere slike elgskader på, er å ta bort disse elgene som har revir nær boligområder og som ferdes mellom husene og gjør skade i hagene. Dette har kommunen, som har ansvar for å ta ut skadedyr, ikke villet gjort hittil. Men en ting er helt sikkert: De skadedyrene som blir tatt ut vil iallfall ikke gjøre mer skade, sier eieren.

Han har nå strødd blodmel rundt eplehagen, men mener det hjelper bare en periode fram til dyrene venner seg til lukta. Han her om at kommunen par problemet på alvor, og mener det vil hjelpe å få fjernet elgene.

- Elger som har sitt revir lenger oppe i skogene vil holde seg i sitt revir og ikke bli elger som ferdes i boligområdene i nær framtid, sier han.

Eieren har satt på netting i håp om at treet skal få være i fred og komme seg. Foto: Ingrid S. Hultgreen