Under utdelingen av fag-, kompetanse- og svennebrev i Frimurerlosjen i Trondheim lørdag, ble en lærling og en lærebedrift gjort ekstra stas på. Årets lærling ble Mojtaba Rasouli. Han er født i Afghanistan og kom alene til Norge i 2009. Han har bostedsadresse Orkanger.

Etter å ha kommet til Trondheim og gjennomført norskopplæring og grunnskoleutdanning for voksne, ble drømmen om å bli yrkessjåfør født. Læretiden tok han gjennom Opplæringskontoret for Transportfag, og Mojtaba har vært ansatt i Boreal. Etter avlagt fagprøve har han nå fått fast jobb hos Boreal og arbeider med persontransport og kjøring av buss.

Stå på-vilje

Hans serviceinnstilling og stå på-vilje trekkes fram i begrunnelsen for tildelingen.

I Sør-Trøndelag kan yrkesopplæringsnemnda hvert år dele ut en pris til lærling som gjør seg ekstra bemerket med sin faglige dyktighet eller som har gjennomført fag-/svenneprøven på en særdeles dyktig måte.

På fagprøven hadde Mojtaba en presentasjon av lærebedriften som inneholdt eierstruktur, administrasjon, miljøprofil og alle typer produksjon og produksjonsområder, i tillegg til å beskrive sin egen plass i organisasjonen. Hvilke krav som stilles til fagarbeideren og ikke minst forventninger til service, regularitet, punktlighet og profesjonalitet innen faget hadde han også med.

Høyt nivå

Den andre dagen av fagprøven er en praktisk dag der kandidaten skal dokumentere sin kompetanse. Teknisk er Mojtaba på et høyt nivå. Han er grundig både i forberedelsen og gjennomføring av oppdraget og han utøver en høy grad av service og positiv adferd ovenfor kunder. I tillegg har han sikkerheten til seg selv, passasjerer og andre trafikanter øverst på prioriteringslista, står det i omtalen.

Med høy grad av selvdisiplin og sterk stå på-vilje har årets lærling gjort det som skal til for å lykkes. Han har tatt skolegang på alvor og nådd de målene han har satt seg.