Onsdag ettermiddag fikk ikke ferja Frafjord, på ferjesambandet Valset-Brekstad, losset av bilene på Valset. Årsak: Ferja var skjevlastet.

Mannskapet om bord i ferja opplyste til avisa Fosna-Folket at feilen oppsto da kjøretøyene kjørte om bord i Frafjord på Brekstad: Et tungt kjøretøy ble plassert på den ene siden om bord i ferja.

Dermed måtte alle ombord bli med tilbake til Brekstad igjen, der de lyktes med å få kjøretøyene av for deretter å laste om.

Brekstad-Valset stenges igjen

Kristian Fremstad, som bor mellom Lensvik og ferjeleiet på Valset, skulle sende to barn over på turntrening med denne ferja. Men da den verken kunne sette av biler eller ta på nye passasjerer, ble det ikke turntrening denne dagen.

- Nå er ikke jeg noen stabilitetssjef på denne ferga, men såpass kunnskap om stabilitet på fartøy har jeg til å kunne si at dette er ikke bra. Skal ikke mye sjø til før lasten sklir sidelengs her, skriver han til ST.

Inge Andre Utåker i rederiet Norled sier til Fosna-Folket at en skjevt lastet ferje ikke er farlig for de om bord.

- Generelt er det ikke farlig om fergen lastes skjevt, og det er ikke fare for kantring. Jeg tror faktisk ikke det er mulig å få den til å kantre selv om man går inn for det så lenge lasten er vogntog med godkjent (opptil 52,5 tonn) vekt, forteller han.