14. april 1999:

I 100 hele natta

Natt til lørdag 10. april 1999 var det stor stemning blant 100 orkdalskonfirmanter, som stilte i pysjamas for å spille ballspill en hel natt.

Litt trøtte, kanskje? F.v.: Hege L. Dragseth, Kristine H. Wiklund, Linn-Mari Næss, Ida Halvorsen, og Marte Ustad.  Foto: Arkivfoto

Nyheter

For tredje år på rad ble det arrangert pysj-cup for orkdalskonfirmantene. Et meget populært innslag i konfirmanttida, som var kommet som tradisjon i Orkdal.

Alt ved starten av konfirmantåret, gledet mange av konfirmantene seg til det spesielle de ville få oppleve gjennom året, og ikke minst gledet de seg til pysj-cupen.

Og konfirmantene fikk nok en natt de sent ville glemme. Det gikk i full aktivitet hele natten, der det knapt var tid til å kjøpe seg en matbit eller en brusflaske til å slukke tørsten.

Alle konfirmantene måtte stille i nattklær ved ankomsten til Orklahallen, for når det var natt, måtte det også være klar som passet til den tiden av døgnet. Mange hadde sluppet fantasien skikkelig løs, slik at klesdraktene var et syn verdt. Men så ble det da også premie til den som var mest kreativ.

Men én ting var forbudt, og det var å sove i løpet av natten. Det var det for øvrig liten mulighet til, da hvert lag måte spille minst ti kamper i løpet av natten.

Fra oppmøte klokken 22:00 fredag aften og til cupen ble avblåst lørdag morgen klokken 06:00, ble det spilt innebandy, volleyball, handball, og fotball, med finalekamper til slutt.

De hundre konfirmantene var inndelt i 11 lag, etter hvilken skole og menighet de tilhørte. Dermed ble det vekket litt konkurranseånd, også. Innsatsen var i alle fall på topp. Hvert lag hadde sluppet fantasien løs når det kom til lagnavn. Nattsvermere, Liggerunderlaget, Nderlaget, Dark Angels, med flere.

Et så stort opplegg krevde at mange var med på å være lasset. Ikke bare konfirmantlederne. Foreldrene stilte også meget villig og entusiastisk opp, og gjorde en kjempeinnsats. De var dommere, sekretærer, vakter, og ikke minst hadde de en rikholdig kiosk åpen hele natta, der godbiten var varme vafler.

En flokk ungjenter i Orkdal hadde valgt å satse på dans og drama i formidlingen av evangeliet. Og midt på natta koma de til Orklahallen for å gi konfirmantene en fin opplevelse med et klart budskap. og de fikk topp kontakt med konfirmantene som gjengjeldte besøket med en skikkelig applaus.