RussBuss til avgangselever i hele fylket

For 150 kroner kan russ og andre avgangselever reise trygt med offentlig kollektivtransport i hele russetiden. Reisekortet RussBuss som har vært populært i Sør-Trøndelag i mange år, blir nå tilgjengelig i hele fylket.

Grethe Opsal, direktør for kommunikasjon og drift i AtB  Foto: ATB

Nyheter

Trøndelag

RussBuss kan benyttes i perioden 26. april til 18. mai. Reisekortet gir anledning til å reise så mye man vil med all offentlig kollektivtransport administrert av AtB i russetiden. Dette innebærer bybuss, regionbuss og hurtigbåt i hele fylket, og i tillegg trikk og nattbuss i Stor-Trondheim.

— Trygt og enkelt

RussBuss-ordningen finansieres av Trafikksikkerhetsutvalget i Trøndelag fylkeskommune.

— Hensikten med tilbudet er at avgangselevene trygt og enkelt skal kunne reise med offentlig transport i mai, spesielt i tilknytning til russefeiring. Vi er glade for å tilby denne ordningen til hele Trøndelag, sier Karin Bjørkhaug som er leder for Trafikksikkerhetsutvalget i Trøndelag fylkeskommune.

Det er elever som går sisteåret på videregående skole, altså elever på Vg3 og yrkesfaglig Vg2, som gis mulighet til å kjøpe reisekortet.

Mer enn én av tre benyttet tilbudet i fjor

Tilbudet om rimelig kollektivtransport for russ og avgangselever har eksistert i Sør-Trøndelag i mange år, og blitt godt mottatt. I fjor kjøpte 35 prosent av avgangselevene i fylket RussBuss-kortet. Hver elev reiste i gjennomsnitt 19 ganger i løpet av perioden.

— Vi håper og tror at tilbudet blir populært også i år, blant avgangselever både nord og sør i fylket. AtB sender nå ut informasjon til russestyre og administrasjon ved skolene, slik at de får gjort elevene oppmerksomme på tilbudet, sier Grethe Opsal som er direktør for kommunikasjon og drift i AtB.

RussBuss-kortet kan bestilles direkte til russestyre eller skoleadministrasjon. Unntaket er i Trondheim, Malvik og Melhus, hvor elevene må kjøpe reisekortet ved AtB kundesenter i Kongens gate 34.