Skiløpere har utløst snøskred

To skiløpere har utløst et snøskred i Trollheimen.
Nyheter

- Vi kom over dette skredet torsdag ved Grugguskaret på topptur til Nonshøa i Storlidalen. Her har to skiløpere kjørt ned en rasutsatt fjellside på ca 40 graders helling. De har utløst et løssnøskred, men har klart å komme seg ut på siden av skredet. Det å sette utfor slike fjellsider, vitner om dårlig vurderingsevne med den høye skredfaren som nå er i Trollheimen, sier Jonny Remmereit, informasjons- og markedssjefi Trondhjems turistforening.

Remmereit opplyser videre at atferden skiløperne har utvist avslører enten dårlige holdninger, eller i beste fall mangelfull fjellkunnskap.

- Det å kjøre i hellinger over 30 grader, er noe vi fraråder skiløpere å gjøre på generell basis. I tillegg har nok begge skiløperne eksponert seg samtidig i fjellsida. Med de ustabile lagene som er i snøen akkurat nå, er dette dumdristig skiløping, så her har skiløperne vært heldige. Det er nok bare flaks at man ikke har fått en utglidning i dypere snølag. Noe som kunne gitt et helt annet utfall.

Remmereit sier til St at det er viktig å gjøre gode vurderinger og trygge valg når man drar til fjells slik det er nå, samt følge med på skredvarslene på varsom.no. På dette nettstedet ligger det også masse god informasjon og kunnskapsdeling, som er viktig å tilegne seg om man skal drive med bratt friluftsliv på vinteren.

- Ta gjerne snøprofiler for å følge med på endringene i snøen. Om litt kommer skredfaren til å avta, og vi får da ettlagssnø som er trygg å ferdes på. Men for all del ikke sitt inne. Det er bare å komme seg ut og nyte av vårskiturkonfektene, men velg de trygge alternativene, sier Remmereit.