Fredag ettermiddag begynte det å brenne i et nytt bygg hos Bergmoen Snekkerverksted i Rindal, som ligger mellom Rindal sentrum og Bolmen.

Brannen ble oppdaget litt over klokka 18, av folk som passerte forbi trappefabrikken. Ansatte ble varslet om brann på telefonen, og var først på stedet og startet slokking.

- Blir stillstands i produksjonen ei tid framover

Da brant hele veggen på baksida av bygget. De første som kom fikk ut brannslangene og startet slokking. Brannvesen fra Rindal og Surnadal ankom også raskt og overtok arbeidet.

Ingen personer kom til skade i brannen.

Ukjent brannårsak

Olav Reitan, daglig leder ved snekkerverkstedet, sier til ST på onsdag ettermiddag at politiet har fastslått at det ikke har skjedd noe kriminelt.

- Vi vet ikke helt hva som er brannårsaken. Kanskje har det kommet en gnist fra en motor, men vi er usikre på det, sier han.

Det er bare ytterveggen som er brannskadd. Men lokalet er røykskadd, og det er det som har stoppet produksjonen fram til nå.

- Onsdag kunne én mann gjenoppta produksjonen litt. Vi andre rydder og gjørklar for vasking av lokalet, forteller Reitan.

Rammer kundene

Bergmoen Snekkerverksted har åtte ansatte og omsetter for cirka åtte millioner kroner i året. Bedriften lager hovedsakelig trapper, og kundene deres befinner seg hovedsakelig mellom byene Molde, Kristiansund og Trondheim.

- Det blir mer og mer kunder i området Trondheim-Orkanger, sier han.

- Hva betyr brannen og produksjonsstoppen for kundene?

- Dette vil selvsagt gå utover kundene. Vi har tatt noen telefoner til dem og forklart situasjonen, og vi møter forståelse for det. Leveringa vil bli cirka 14 dager forsinket. Om to uker er vi godt i gang igjen, og først om tre-fire uker har vi gjenopptatt produksjonen for fullt, sier Reitan.

- Unngår dere permitteringer i denne fasen?

- Vi håper vi slipper det. Vi fryktet permitteringer med en gang etter brannen. Men nå er alle ansatte satt i arbeid for å rydde og støvsuge lokalet, så det skal gå bra, sier Reitan.

- Hvor mye taper dere økonomisk på brannen?

- Det er vanskelig å si! Men vi er en liten bedrift og selvsagt sårbar for produksjonsstopp. Vi må i dialog med forsikringsselskapet, men uansett blir vi rammet av brannen, svarer han.

PS! Nedvaskinga av lokalet startet på onsdag.

Morten Nergård og Olav Reitan er to av de åtte ansatte ved Bergmoen Snekkerverksted i Rindal. Foto: John J. Storholt