En åtte år gammel gutt ble tirsdag ettermiddag 10. april i 17.30-tida påkjørt på fylkesvei 470 i Skaun. Dette er veien som går fra Eggkleiva opp til Jåren og over Skaunaskogen. Ulykka skjedde en knapp kilometer nedenfor Foksetkrysset.

- Vi er så glad for at det etter forholdene gikk bra

Det ble meldt om ei alvorlig trafikkulykke. Nødetatene rykket ut, og gutten ble fraktet til St. Olavs hospital med helikopter. Han skal hele tida ha vært ved bevissthet.

Det viste seg at det kun var snakk om lettere skader. Gutten ble likevel lagt til observasjon over natta på sykehuset i Trondheim.

Det skal ha vært lav sol da gutten ble påkjørt. Føreren i 40-åra ble rutinemesig tatt med for en blodprøve. I tillegg ble det tatt beslag i førerkortet for videre etterforskning.

- Føreren har fått levert tilbake førerkortet. Ifølge vitner kunne ikke føreren klandres for det som skjedde, opplyser Arnt Johansen, etterforskningsleder ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Gutten skal ha kommet løpende ut i veien, så sjåføren kan dermed ikke klandres for uaktsom kjøring.

Det er 60-sone på stedet der ulykka skjedde. Det er ikke fortau her, og nesten heller ikke ei veiskulder å gå på. Veien blir blant annet betegnet som "en utfordrende skolevei".