Orkdal kommune mottar jevnlig klager fra folk som har møtt hester i Orklaparken, som omfatter den idylliske strekningen langs elva fra Forve bru på Fannrem til Grønørbrua på Orkanger.

Ikke tillatt for hester i Orklaparken

- Vi har en rekke henvendelser som går på at det er trafikk med hest i Orklaparken, og dette spesielt nå på våren, fortalte Nils Arne Sletvold, teknisk sjef i Orkdal kommune, til ST i slutten av april.

Bør det være forbudt for hester her? Ja Nei Usikker Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Bør det være forbudt for hester her? Ja 62% Nei 38% Usikker 0% Du har allerede stemt 24 stemmer

Hestefolket støtter seg gjerne til Allemannsretten, som i hovedsak går ut på fri ferdsel i utmark. Men Sletvold sier at dette blir feil. Nylig fikk også kommunen støtte fra Fylkesmannen i dette forbudet.

Sletvold forteller videre at ridende og kjørende med hest utgjør en stor risiko for myke trafikanter på turstien. Samtidig ødelegger hestene dekket i parken, noe som gjør det spesielt vanskelig å ferdes for eksempel for personer i rullestol, rullatorer og barnevogntrilling.

Sist søndag formiddag la ST ut en uhøytidelig spørreundersøkelse (se over) der spørsmålet var: Bør det være forbudt for hester her?

Per mandag klokka 11.30, hadde drøyt 400 personer svart. Tre av fire (75 %) mener forbudet for hester i Orklaparken er riktig.  Én av fire (23 %) mener hester bør få bruke parken, mens noen få (2 %) er usikker.

Du kan fortsatt si din mening om saken litt lenger opp i artikkelen.