I løpet av april har mer enn 14 500fjerdeklassinger i hele Norge vært med på Batterijakten. Dette er en skoleaksjon i regi avMiljøagentene, hvor målet er å skape gode miljøvaner og øktengasjement i skolen.

- Batterijakten eren lavterskelaksjon, som på en lett og håndgripelig måte gir allefjerdeklassinger mulighet til å bidra til et bedre miljø og økesitt miljøengasjement, sier prosjektleder Rasmus Norsted iMiljøagentene.

I Norge er vi gode på å gjenvinneelektronikk, men likevel er det mye småelektrisk som havner isøpla. Derfor arrangerer Miljøagentene, i samarbeid med ClasOhlson, Varta og Batteriretur, en årlig skolekampanje for å samlebrukte batterier rundt om i norske husstander.

Batterijakten gikk for sjette gangdenne våren, og aldri før har flere vært med på aksjonen. Over 700fjerdeklasser fra hele landet har i tre uker trålet land og strandetter batterier.

Den forrigerekorden fra i fjor på 80 tonn har blitt knust av åretsfjerdeklassinger, som i løpet av bare tre uker har samlet hele 111tonn batterier til gjenvinning.

- Det er helt vanvittig å seengasjementet til barna. Mange har brukt all sin fritid på å samlebatterier. Det er til og med de som har ønsket seg brukte batteriertil bursdagen sin, sier prosjektleder Norsted.

I år har Miljøagentene premiert to skolermed 30 000 kroner hver, som oppfordres til å brukes på noemiljøvennlig som kommer hele klassen til nytte. Beggevinnerklassene er i Trøndelag fylke, Flå skole og Barnehage (3576 kilo) i Melhus og Nypvang skole (3475 kilo) i Trondheim, og hver av klassene har samletover tre tonn batterier.

I tillegg premieres også fylkesvinnere og deti klassene som har samlet mest batterier.

I vårt nedslagsfelt har fjerdeklassingene ved disse skolene samlet inn mest:

* 4A Børsa skole i Skaun kommune (28 elever), 266 kilo

* 4A Sodin skole i Hemne kommune (18 elever), 155 kilo

* 4A Orkanger barneskole i Orkdal kommune (21 elever), 162 kilo

* 4B Sodin skole i Hemne kommune (21 elever), 146 kilo

* 4. trinn Viggja oppvektssenter i Skaun kommune (16 elever), 88 kilo

* 4. trinn Venn oppvektssenter i Skaun kommune (25 elever), 118 kilo