Avgangselevene ved Orkdal vidaregående skole (Follo) er midt i ei hektisk russetid nå. Likevel tok de seg tid til en innføring i privatøkonomi i regi av Orkla Sparebank, som Follorussen har et samarbeid med.

- Vi er imponert over det ansvaret avgangselevene tar under en hektisk russetid, sier markedsrådgiver i banken, Terje Sletvold.

Orkla Sparebank har et samarbeid med russen, og i den forbindelse organiserte russepresident Anne Berit Moe en økonomitime midt under russefeiringen.

- Vi synes det er moro å prøve oss som lærere, og auditoriet ble fylt til randen av lydhøre elever. Her fikk de en liten forsmak fra banken om aktuelle tema tilpasset ungdom i deres alder, forteller Sletvold, som underviste sammen med kollega og kunderådgiver, Kari Holseth.

Opplagte og tilstedeværende svarte russen godt på de fleste kontrollspørsmålene i Kahoot-konkurransen etterpå.

- De fikk bryne seg på blant annet egenkapitalkrav ved lån, depositumskonti ved leie og riktig bruk av kredittkort. Dette er aktuelle tema som mange av dem vil komme i kontakt med innen kort tid når de skal studere videre, sier Sletvold.

Overlevering av sjekk etter at økonomitime er avsluttet. Russepresident Anne Berit Moe og Terje Sletvold, markedsrådgiver i banken. Foto: Orkla Sparebank