Onsdag 12. mai 2004:

Ønsket bare å bidra i Orkla

Han var proff i Liverpool i fem år, så ønsket Vegard Heggem å bidra i Orkla.

Ett år er gått siden Vegard Heggem vendte hjem fra profftilværelsen i Liverpool. Nå gjør han som Nils Arne Eggen og stiller seg til disposisjon for Orkla.  Foto: Arkivfoto

Nyheter

— Er du klar for et comeback, Vegard?

— Nei.

— Sikkert?

— Helt sikkert. jeg har ikke føtter til å spille fotball, sa Heggem til ST den dagen i 2004.

Tok selv kontakt

Etter tre og et halvt år i Rosenborg og fem år i Liverpool hadde han opplevd enormt mye, og satt inne med erfaringer få andre i landet kunne vise maken til. Nå ønsket Vegard at Orkla skulle få dra nytte av kunnskapen hans, og stilte seg til disposisjon for klubben.

— Hva ønsker du å bidra med i Orkla?

— Klubben skal få være med og si hva den ønsker, sa Vegard til ST.

Men han svarte bekreftende på at han stilte seg interessert både i å være med å utvikle spillere og å ta et tak på markedssiden.

I likhet med Nils Arne Eggen, var det Vegard selv som tok initiativet til samarbeidet. Og under Orklas møte med spillere, trenere, ledere, og samarbeidspartnere i kulturhuset på Orkanger tidligere i uka, overrasket Vegard med å fortelle at han ønsket å bli en del av klubben.

— Hvordan kom du i kontakt med Orkla?

— Dette skjedde fort. Men jeg tok kontakt med Nils Arne Eggen på Lerkendal. Jeg har jo lest «Søra» og sett at han bidrar til klubben. Jeg sa at han måtte ringe om det var bruk for meg. Og det gjorde han. Foreløpig har jeg bare vært i kontakt med Nils.

Fotballinteressen var fremdeles der. Det var årsaken til at Vegard stilte seg til disposisjon. Dessuten hadde han lyst til å bruke erfaringene han hadde fått etter årene som profesjonell fotballspiller. Likevel hadde han ingen ambisjoner om å bli trener.

Bonde

Ett år var gått siden Vegard flyttet hjem etter fem år i Liverpool. Fem år hvor han opplevde både suksess som spiller, og hvor han fikk smake medaljenes bakside med å gå langtidsskadd. Da han flyttet hjem, tok han tittelen bonde, og var i ferd med å bygge opp ei ny næring på gården på Grindal i Rennebu med naturbasert reiseliv.

Derfor hadde han hektiske dager, og sa det måtte være et krav at han fikk være fleksibel overfor Orkla. Han visste ikke hvor mye han ville bli engasjert, og at han først ville gjøre seg kjent med klubben. Vegard hadde planer om å se laget både i trening og på kamp, og syntes det skulle bli spennende å bidra.