Matspalten:

Nykål med nøttesmør

Et råvarehøydepunkt på linje med jordbær og nypoteter.
Nyheter

Nykålen er elegant, sprø, og trenger lite tilberedning. Ubehandlet har den en mild og øst kålaroma og egner seg også helt rå i salat. når den er kokt eller stekt, kommer sødmen og den flotte aromaen virkelig frem.

I dag har jeg valgt å lage en smårettvariant med spekeskinke og nøttesmør for fire personer.


Ingredienser:

1 middels stor nykål, delt i fire på langs

16 skiver spekeskinke

Nøttesmør:

100 g meierismør

50 g valnøtter

1 ss soyasaus

1 ss fersk rosmarin


Slik gjør du det:

Brun smøret på svak varme til det blir karamellisert.

Tilsett valnøtter, rosmarin, og soyasaus.

La dette trekke i fire til fem minutt i kjelen mens du steker kålen.

Ta en glovarm stekepanne (og den skal være helt tørr). Legg kålen med snittflaten i panna i ett til to minutt, før du snur den over på den andre snittflaten. Den skal bare få en svidd overflate, og den skal være sprø og ha tyggemotstand i midten.

Bruker man for svak varme, eller lar nykålen ligge for lenge i panna, faller den sammen og blir svampete.

Danderes på en tallerken sammen med spekeskinke, øs så over godt med nøttesmør.