I løpet av skoleåret har elevene i vg1 helse- og oppvekstfag ved Orkdal vidaregåande skole, deltatt med ulike aktiviteter gjennom «Livsglede for eldre» - både på Orkdal helsetun, i kommunen og sammen med Orkdal Rotary.

Tirsdag15. mai var elever ledsagere på Orkdal Rotarys «Livsglede for eldre, busstur» rundt i Orkdal kommune. Det var rundt 50 eldre med på turen sammen med 20 elever og to lærere, samt Rotary-medlemmer. To turbusser fra Orklareiser var innleid for anledningen.

Etter å ha hentet de eldre ved hjemmet deres, gikk turen fra Fannrem stasjon, gjennom Blåsmo, opp til Monsetjåren, ned til Svorkmo, innom byggefeltet Vormstad Park, opp gamle veien til Søvasskjølen om Fossjåren, inn på nyveien tilbake om Dorodalen.

Der ble det en busstopp hvor alle fikk ta en strekk på beina, puste inn frisk fjelluft og få servert drikke og kjeks. Videre gikk turen om havna forbi Furumoen, Terna og opp til det nye byggefeltet på Joplassen før turen endte ved Aktivitetshuset til Orkanger pensjonistforening ved Elvepromenaden.

De elevene som ikke var ledsagere på bussturen, stod for kjøkkenarbeidet sammen med sin lærer. Gjestene fikk servert fiskesuppe med focacciabrød og kaffe med gulrotkake.

Heidi M Linge,

fagkoordinator ved helse- og oppvekstfag

Denne gjengen har som fag å spre glede blant eldre. Foto: Heidi M. Linge