Tirsdag 8. juli 2008:

Høggerne til Heggøya

Storåsfestivalen slår til med en ekstrabooking for å sikre det folkelige alibiet.

Vazelina Bilopphøggers ble booket til Storåsfestivalen 2008 i siste liten.  Foto: Pressebilde

Nyheter

Tidligere har artister som Ole Ivars, Terje Tysland, Hans Rotmo, Hærmætti Tysland Band, og Åge Aleksandersen vært sikkerstikk som har trukket brede publikumsmasser til festivalen.

— Er det mangelen på en slik folkefavoritt som har fått dere til å booke et band som Vazelina Bilopphøggers? lurte STs utskremte på.

— Vi har konkludert med at lørdagsprogrammet på hovedscenen er litt smalt. Vi har store festivalnavn, men følte at vi ønsket et mer sammensatt lørdagsprogram. Da er kunsten å finne et band som både vekker interesse hos rockere og hos de med en mer generell musikkinteresse. Siden vi har hatt såpass hell med artister som Ole Ivars, tenkte vi at vi kan like gjerne gjøre det igjen, forklarte Thomas Ryjord

— Hva koster dette for festivalen?

— Det vil vi aldri gå ut offentlig å si, det har vi ikke lov til. Men det er ingen stor kostnad.

Færre pass

Storåsfestivalen hadde i 2008 solgt færre festivalpass enn på samme tid året før.

— Vi har økning når det gjelder dagspass, men vi ligger en del under på tredagerspass. I fjor på denne tiden hadde vi solgt 4500 tredagerspass, mens vi i år ligger på 3000. Men mitt inntrykk er at det er veldig mange som skal på festivalen, som ikke har kjøpt billett ennå. Jeg vil likevel oppfordre folk til å kjøpe på forhånd slik at de unngår å stå i kilometerlange køer på festivalområdet.

— Har dere mistet store navn som har stått på blokka?

— Ja. I år glapp vi akkurat på noen navn vi hadde håpet å få, som for eksempel Franz Ferdinand og Mars Volta.

Skryt

Selv om 2008s artistliste kanskje ikke gikk helt hjem hos festivalpublikummet, fikk Storåsfestivalen mye skryt i musikkretser for å satse på kvalitet og navn som kanskje ikke herjet VG-lista, men som var svært store innenfor sine sjangere. Som for eksempel Blonde Redhead, Propagandhi, Lee «Scratch» Perry, Mudhoney, og Meshuggah.

— Programmet i år er kanskje ikke det mest folkelige, men mange har opplevd å bli positivt overrasket når de har gått inn og sjekket hva de ulike artistene står for. Vi tror at Storåsfestivalen også i år vil bli en arena der man møter ny musikk som man ikke ante at man likte, avsluttet Ryjord.