— Setter andre folks liv og helse i fare

Innbruddstyven(e) har tatt seg inn gjennom inngangsdøra.  Foto: Anders Brekken

Nyheter

Hemne

Hemne Røde Kors hjelpekorps har hatt innbrudd i sin hytte i Haugaøyan. De har tatt seg inn ved å knuse ei rute, for deretter å låse opp inngangsdøra fra innsiden. To søkelykter er stjålet.

— Vi snakker om to sterke lykter vi bruker i søk etter folk, og vi har fått dem sponset. De koster flere tusen kroner, sier Anders Brekken, leder i Hemne Røde Kors hjelpekorps.

Han er forferdet over et slikt anslag mot et frivillig lag.

— Dette er tyveri fra hele Hemnes befolkning, og et tyveri fra oss betyr at du også setter andres liv og helse i fare. Vi oppbevarer livreddende utstyr i lokalene, sier Brekken, som likevel beskriver innbruddet som litt «rart».

— Vi har oppbevart hjertestarter, sambandsutstyr og gevinster til vårt lotteri i lokalene, men dette er ikke rørt. Trolig har de som har tatt seg inn blitt skremt av varsellampene på alarmsystemet. Det er heller ikke rotet til veldig mye i lokalene, sier han.

Innbruddet ble oppdaget i dag (søndag), men er trolig begått i løpet av den siste uka.

— Det er sommertid, og det har ikke vært mye aktivitet hos oss på denne tida. Derfor anslår vi siste uke, sier Brekken.

Det er tredje gangen i løpet av en fireårsperiode Hemne Røde Kors hjelpekorps har hatt innbrudd. Politiet er varslet om saken, og formell anmeldelse vil bli inngitt på mandag.

Har du observert mistenkelig aktivitet i området, kan tips om det inngis til politiet.