«Sings og sjura»

En kortfilm om «en helt vanlig dag på jobben» du bare MÅ se!

Sings & Sjura. Video: KIL/Hemne fotball

Nyheter

Hemne

Tirsdag for ei uke siden var folk på klubbhuset i Ånesøyan i Hemne i full sving med å gjøre forberedelser til feiring. En av klubbens frivillige gjennom mange år, Øivind Belsvik, fylte nemlig 70 år. Selvsagt måtte det markeres sammen med likesinnede.

Gjorde seg kostbar

Men så fløy det ikke en blåfugl gjennom vindu, gjennom vindu, gjennom vindu, men derimot ei sjur – eller skjære, alt etter som.

«Det var i ferd med å skjære seg i forberedelsene til kakefesten», skriver skøyer'n Olav Magnus Stamnestrø i teksten som følger videoen som KIL/Hemne har publisert på sine hjemmesider.

Ole Singsdal, den pensjonerte alt mulig-mannen som uformelt har tittelen daglig leder i Ånesøyan, tok så opp kampen mot den ubudne gjesten. Singsdal gjorde seg bokstavelig talt kostbar.

«F... skjære», utbrøt Singsdal – ifølge Stamnestrø, som bare fortsetter ordleken.

«Sjura skal ut, koste hva det koste vil», kan vi lese.

Det endte godt

Stamnestrø trodde først, ved å se på draktfargen til den småstressa fuglen, at det var snakk om en enslig og forlatt spiller etter Rosenborg-skolen som nylig var avsluttet. Men kildekritisk som han er, søkte han eksperthjelp.

«Fra mer ornitologisk hold ryktes det at dette kan være ei typisk Bosman-skjære, i og med at overgangsvinduet sto vidåpent – før tiden», refererer han.

Det hører med til historien at den kostelige hendelsen, med «Sings og sjura» som kandidat til Årets kortfilm (?), endte godt for alle parter. Ingen kom til skade, og bursdagsfeiringa gikk etter sigende sin planlagte gang. Og Ole Singsdal kom etter hvert a-sjur med sine gjøremål også denne dagen.

«Toillj-sjura»

Nevnes bør det også at det var klubbsekretær Ann Kristin Bjerkan som var våken nok til å hive opp sitt mobilkamera og filme det hele. Uten henne – ingen historie verken i tekst eller bilde.

Stamnestrø, som ikke glemmer sin krediteringsplikt, avslutter slik:

«Hendelsen ble filmet av Toillj-sjura Ann Kristin»!

PS: I ST er det for øvrig Sjur Vaage som har lastet opp og lagt til rette videoen!

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300