I sommer har mange mottatt telefonoppringninger fra ukjente utenlanske numre, gjerne italienske, afrikanske, engelske, eller andre landsnummer. Det ringer tre-fire ganger i telefonen din, så blir det brutt. Du blir nysgjerrig og ringer tilbake, uten å få svar til noen.

Denne svindelen har vært utøvd i flere land tidligere, men nå er den tilbake. Politiet advarer om at man ikke skal ringe tilbake om dette skjer deg.

Ny svindelrunde med lokale personer som agn

Og skulle man være så uheldig å ringe tilbake til et slikt nummer, vil de på andre siden tjene penger på at du ringte tilbake. Ringer du tilbake til et nummer i Afrika, kan dette koste deg så mye som 10-20 kroner minuttet.

Svindlet i stor stil

Operatøren tar så klart noen kroner for at du ringer nummeret, og et ukjent selskap i utlandet vil tjene noen kroner på at du ringer tilbake. Når de gjør dette flere tusen ganger over en liten periode, tjener de utrolig mye penger på denne svindelen.

Tenk deg godt om før du ringer tilbake. Er det et ukjent nummer fra utlandet, burde du ikke ringe! Da slipper du at noen tjener penger på din samtale.