Hemne

I sesongen 2011/12 ble Anine Malm norgesmester i kickboksing for Aktiv kickboxingklubb i Stavanger. I dag er hun leder for markedsføring i Sodvin Energi og Fiber, og skal torsdag (ikke lørdag, som vi kom i skade for å skrive i papirutgaven av ST) sørge for oppvarminga til Ørabølgen.

— Dette er et uhøytidelig trimløp i sentrum av Kyrksæterøra. Vi starter på Kjørsetoget, og så går løypa via Bugen/Karlsneset, tilbake til sentrum og Sagatun, og så via Wesselveien og tilbake til Kjørsetorget, forteller Ann Marit Hofset, som er ansvarlig for Øradagganj sammen med Sissel Haugen.

Nytt navn

I fjor – den aller første gangen – var så mange som 120 deltakere på startstreken. De håper på minst like mange i år. I hvert fall når det er kyndige folk til å ta seg av oppvarminga.

— Oppvarming er veldig viktig, men det er ingenting å frykte. Det skal ikke gå ut over «kondiskvoten», forsikrer Anine Malm, som ikke lenger er aktiv kickbokser.

Hun skal også stå på stand for Sodvin.

— Det er nok fortsatt behov for å markedsføre at Hemne Kraftlag har skiftet navn til Sodvin, sier Malm.

Frieri med forviklinger

Et annet høydepunkt under dagene, som starter torsdag og avsluttes på lørdag, er Hemne Teaterlags oppsetning av Frieriet, skrevet av Andreas Ven Langø.

ST har snakket med «lensmannen» i Henrik Singsdals skikkelse.

— Jeg har bare en liten rolle, jeg har ikke en eneste replikk. Men dette er altså en komedie vi framfører tre ganger i fantastiske Wesselgården; én gang på fredag og to ganger på lørdag, forteller Singsdal.

Året er 1905, og tilfeldigvis (?) vil en svenske ha en sentral rolle.

— Vi skal ikke røpe for mye, men det handler om komplikasjoner, forviklinger og misforståelser rundt tittelen på spelet. Men det blir jo litt kniving om oppmerksomheten til ei jente i spelet, der den ene frieren kanskje ikke har så mye erfaring på området, sier Singsdal.

Over 20 skuespillere i alle aldre er med, og Randi Lund Bugten, Ketil Spjøtvoll, Andreas Ven Langø, Christine Rosøy Kjønsvik og Trond Johan Stavås har de mest sentrale rollene.

Får du start på bilen?

Nytt av året er «mekkedagen» utenfor Kulør'n. Der skal HOB Verkstedsenter rigge seg til med en Willys Jeep fra 50-tallet.

— Dette er en liten kuriositet, og faktisk samme biltype som ble brukt i TV-serien Mash. Den skal vi legge inn en feil på slik at den ikke starter. Konkurransen går ut på å finne feilen og få bilen til å starte, forteller daglig leder Tor Erik Wingan ved HOB Verkstedsenter.

Målgruppen er primært de yngste, men dette kan også pirre dem som er litt over denne kategorien.

— Vi vil nok være litt rund i kantene og la dem som vil slippe til, sier Wingan, som kun én gang tidligere har vist fram jeepen.

Samtidig og på samme område blir det også utstilling av veteranbiler.

Kanelsnurrer og smultringer

Bodene er kanskje det som skaper mest martnasstemning under slike dager. I år er det ca. 70 påmeldte.

— Vi tror det er rekord, sier Sissel Haugen, som kan friste med ei salig blanding av deltakere både når det gjelder utvalg og geografi.

Harald Lund var allerede i gang med forberedelsene da ST gikk oppover gata onsdag. Teltet like overfor Wesselgården var slått opp.

— Vi har kanelsnurrer, aniskringler og smultringer på menyen. Det pleier å slå an, sier Harald Lund (78), som altså ikke helt har lagt kjevla på hylla.

— Hvilke forventninger har du?

— Blide folk og en prosentvis brukbar økning i antall besøkende i Øragata!

Faste gjester fra Stavern

Det er altså et stort mangfold av aktiviteter som er pakket inn i tre dager med «dagga» på Kyrksæterøra – og selvsagt mye mer enn det som er nevnt her. Og selv om det både har vært noen regndråper, tordenskrall og glimt av lyn, er arrangøren optimistiske.

— Værvarselet lover godt, sier Ann Marit Hofset, og dokumenterer påstanden med å vise fram yr.no på mobilen.

— Vi gleder oss, er Kim Hylland og Anette Dahle, bosatt i Stavern, enige om.

De har med seg tvillingene Emilie og Frida på ett år, og er faste gjester.

— Vi har hytte i Gjengstøa, og høydepunktene blir nok å se på bodene og besøke tivoliet, sier de.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300