Mange sverger til god spekeskinke som sommermat, og jeg har i dag valgt spekeskinke som utgangspunkt for helgas sommersalat. Jeg har valgt å kombinere den med årets blomkål, stekt i smør sammen med pinjekjerner, noe som bidrar til en god nøttesmak. I tillegg har jeg en bringebærsirup.
Spekemat
Her kan du velge spekemat selv, men en blanding av spekeskinke og fenalår kan være godt.
Bringebærsirup
3 ss sukker
3 ss sherryeddik
50 g bringebær (man kan godt bruke multer, rips, blåbær e.l. om man ønsker dette)
Bland alt i en kjele.
Kok i 5–6 minutt på svak varme til det tykner.
Sil av bærene og avkjøl sirupen.
Blomkålsalat
½ blomkål i små buketter
1 ss godt smør
2 ss pinjekjerner
2 ss finhakket, fersk basilikum
Stek blomkålen sammen med pinjekjerner i 2–3 minutt til de blir gylne i smøret.
Bland inn basilikum.
Så er det bare å legge spekeskinka på fat, ha over blomkålsalaten og bringebærsirupen, og servere det hele med godt brød til.