Matspalten

Sommersalat

Det er nesten vanskelig å velge hvilke råvarer man skal prioritere nå i høysesongen.
Nyheter

Mange sverger til god spekeskinke som sommermat, og jeg har i dag valgt spekeskinke som utgangspunkt for helgas sommersalat. Jeg har valgt å kombinere den med årets blomkål, stekt i smør sammen med pinjekjerner, noe som bidrar til en god nøttesmak. I tillegg har jeg en bringebærsirup.

Spekemat

Her kan du velge spekemat selv, men en blanding av spekeskinke og fenalår kan være godt.

Bringebærsirup

3 ss sukker

3 ss sherryeddik

50 g bringebær (man kan godt bruke multer, rips, blåbær e.l. om man ønsker dette)

Bland alt i en kjele.

Kok i 5–6 minutt på svak varme til det tykner.

Sil av bærene og avkjøl sirupen.

Blomkålsalat

½ blomkål i små buketter

1 ss godt smør

2 ss pinjekjerner

2 ss finhakket, fersk basilikum

Stek blomkålen sammen med pinjekjerner i 2–3 minutt til de blir gylne i smøret.

Bland inn basilikum.


Så er det bare å legge spekeskinka på fat, ha over blomkålsalaten og bringebærsirupen, og servere det hele med godt brød til.