Rips med eplejuice

Det står omtrent 2 millioner busker rundt i norske hager.
Nyheter

Alle som hver byr på hundrevis av rødglinsende syrlige smaksbomber. Det finnes utallige oppskrifter og bruksområder for rips, men dagens ripsrett er en raffinert utgave av rips og vaniljesaus.

Fransk vri

Jeg har byttet ut vaniljesausen med en variant av den franske dessertsausen Sabayonne. Sabayonne er i utgangspunktet basert på eggplommer, sukker og vin pisket over vannbad til en vaniljesaus konsistens. Jeg har også byttet ut vinen med en syrlig ferskpresset epljejuice. Velbekomme.

Ingredienser:

En bolle med nyplukket rips

eller annen hagebær

Sabayonnesaus

3 eggeplommer

2 ss sukker

1 vaniljestang ( deles på langs og skrap ut frøene, bruk kun disse )

1 dl syrlig ferskpresset eplejuice

½ ts malt kanel

Slik gjør du det:

- Bland eggeplommer, kanel og sukker – pisk dette sammen til sukkeret er oppløst. Det er best med en stålbolle, den leder varme best.

- Tilsett eplejuice og sett bollen i vannbad, altså en kjele med lett kokende vann.

- Pisk over vannbad til det tykner til vaniljesauskonsistens, ca 75°C.