Plommesalat

Norsk frukt med god sødme og syre egner seg godt i salater.
Nyheter

Dette er fordi de er lette å bearbeide uten at selve grunnsmaken av produktet forsvinner.

I dag tenkte jeg å inspirere til å bruke plommer til noe annet enn dessert. Jeg har valgt å lage et salt og syrlig plommesyltetøy som egner seg godt i salater og til spekemat.

Man kan gjerne bruke av de litt syrlige plommene fra treet.

Plommesyltetøy, fire porsjoner

10 plommer delt i grove biter, uten stein

2 ss god honning

2–3 ss vann

40 g salte cashewnøtter, finhakket

1 ts finhakket, fersk timian

½ ts balsamicoeddik

Slik gjør du det

Kok opp plommer honning, vann, og la det koke i 4–5 minutt under lokk, til det får syltetøykonsistens.

Bland inn nøtter, timian, og eddik i syltetøyet, og la det trekke i 2–3 minutt.

Avkjøl

Salat

2 hjertesalat

12 skiver fenalår

Nykvernet pepper

Slik gjør du det

Legg blader av hjertesalat i en dyp tallerken.

Fordel plommesyltetøyet over, og legg skiver av fenalår oppå der igjen.

Vips så har man en smakfull plommesalat som egnet seg til forrett eller lunsj.