Dette er fordi de er lette å bearbeide uten at selve grunnsmaken av produktet forsvinner.
I dag tenkte jeg å inspirere til å bruke plommer til noe annet enn dessert. Jeg har valgt å lage et salt og syrlig plommesyltetøy som egner seg godt i salater og til spekemat.
Man kan gjerne bruke av de litt syrlige plommene fra treet.
Plommesyltetøy, fire porsjoner
10 plommer delt i grove biter, uten stein
2 ss god honning
2–3 ss vann
40 g salte cashewnøtter, finhakket
1 ts finhakket, fersk timian
½ ts balsamicoeddik
Slik gjør du det
Kok opp plommer honning, vann, og la det koke i 4–5 minutt under lokk, til det får syltetøykonsistens.
Bland inn nøtter, timian, og eddik i syltetøyet, og la det trekke i 2–3 minutt.
Avkjøl
Salat
2 hjertesalat
12 skiver fenalår
Nykvernet pepper
Slik gjør du det
Legg blader av hjertesalat i en dyp tallerken.
Fordel plommesyltetøyet over, og legg skiver av fenalår oppå der igjen.
Vips så har man en smakfull plommesalat som egnet seg til forrett eller lunsj.