Nå kan du ta influensavaksinen på apoteket

Nå kan du få tatt influensavaksine på et apotek på Orkanger.  

Nyheter

Myndighetene har som mål at 75 prosent av dem som har behov for influensavaksinen, faktisk tar den. Dessverre er det altfor få som vaksinerer seg hvert år.

Vanligvis gjøres dette hos fastlegen - og det er selvfølgelig mulig fortsatt. Men nå kan det også gjøres på apoteket.

I Orkdal er det kun Vitusapoteket på Amfi-senteret som gir denne tjenesten.

- Det er her vi har sertifiserte folk til å utføre denne tilleggstjenesten, sier apoteker, Ana Rita Pinto.

Vitus-kjeden har også butikk på Oti-sentret. Men her settes det ikke vaksine. Heller ikke hos de to andre apotekene i Orkdal, Boots og Apotek1, kan de hjelpe kunder med å ta influensavaksine.

Kort fortalt bestiller du vaksinen på nett, og så går du til apoteket for å få vaksinen satt – like enkelt som om du skulle hente ut en hvilken som helst reseptmedisin.

- Det eneste vi ber om er at de som vaksinerer seg ikke forlater apoteket før det er gått en halvtime. Enkelte kan jo reagere på sprøytestikk med litt svimmelhet eller liknende, og da er det greit at vi er i nærheten, sier Pinto.

I sesongen 2016/17 døde 1700 personer av influensa.

- De viktigste risikogruppene er personer på 65+, kolspasienter, astmatikere, hjertepasienter, diabetikere og gravide. Men hos oss er alle voksne som ønsker selvfølgelig hjertelig velkommen inn for et lite stikk i overarmen, sier apotekeren ved Vitusapoteket.

- Når starter vaksineringa?

- Vi skal få vaksinene på lager i løpet av denne uka, så fra neste uke må det være mulighet, sier hun.

Tilbudet ble testet i drøyt 20 apotek i fjor, og erfaringene var så gode at du nå kan vaksinere deg i mer enn 150 Vitusapotek over hele landet.