Viltkaker i frikassésaus

Tung og kraftig rett for kjølige, mørke høstkvelder.
Nyheter

Beskatningen av skogens vilt er godt i gang, og hva passer vel bedre enn gode viltkaker i en klassisk frikassésaus?

Ingredienser

800 g kvernet viltkjøtt

2 ts salt

1 stk. sjalottløk

1 ss kapers

4 ss strøkavring

2 stk. egg

Frikassésaus

200 g gulrot i terninger

100 g persillerot i terninger

3 vårløk i små biter

5–6 einebær

1 rødløk i strimler

150 g rosenkål (frosne eller kokte)

1 ts sennep

1 ss eplesidereddik

1 ss honning

Fersk persille og rosmarin

4–5 ss mel

4 dl lys kraft, eller vann og buljong

2 dl fløte

2 ss godt smør

Salt og pepper

Slik gjør du det

Ha kvernet kjøtt og salt i en mikser, kjør det til en seig deig.

Tilsett løk, kapers, og kavring, bland det godt, og tilsett eggene til slutt.

Lag boller på 50 g og stem dem i godt smør i en middels varm panne til de er gjennomstekte

Frikassésaus

Ha smør, gulrot, persillerot, to typer løk, og einebær i en gryte. Stek i 4–5 minutt på svak varme.

Sikt på mel og sennep, og tilsett kraft og fløte.

La dette koke til melsmaken er borte, ca. 5 minutt.

Tilsett eplesidereddik, honning, salt, og pepper.

Smak til sausen.

Serverer viltkakene med sausen og god potet.

Av Øystein Kvåle