Matspalten:

Rødbetesalat

Rødbeten egner seg til langt mer enn sylting.
Nyheter

Rødbeter er en hardfør grønnsak og trenger en del behandling for å kunne spises. Rødbetene har både en karakteristisk farve og en jordaktig søtsmak.

I dag har jeg valgt å benytte en ovnsbakt variant en rødbetesalat, som egner seg godt som en smårett eller som tilbehør til kjøttretter.

Ingredienser

2 mellomstore rødbeter

1 persillerot

150 g chèvre eller brie

Et par kvister frisk timian

Et par kvister friske alfaspirer

Tykk og søt balsamicoeddik

Olivenolje

Flytende honning

Flaksalt

Nykvernet pepper

Slik gjør du det

Skjær rødbetene i 1 cm tykke skiver og legg dem og persilleroten i en ildfast form sammen med olivenolje, flaksalt, og nykvernet pepper.

Sett formen i en ovn som holder 200°C i ca. ½ time avhengig av størrelsen på betene. Sjekk med en spiss kniv underveis om de er møre. Kniven skal gli lett inn.

Legg skivene på en tallerken. Drypp olje og balsamico over skivene, og krydre dem med salt og pepper.

Dryss over timianblader, alfaspirer, og et par tykke skiver med ost på toppen.