Meldalskvinne foreslått på topp

Karin Bakklund Bjørkhaug er foreslått som KrFs toppkandidat til fylkesvalget. 

Nyheter

Nominasjonskomitéen i Trøndelag KrF foreslår Karin Bakklund Bjørkhaug fra Meldal på 1. plass på KrFs fylkestingsliste.

Karin Bakklund Bjørkhaug er i dag gruppeleder for KrF i fylkestinget, nestleder i hovedutvalg for transport i Trøndelag og sitter også i sentralstyret i KrF. Lokalt har Bjørkhaug vært en svært synlig politiker. Så fikk hun også overveldende støtte fra lokallagene i høringsrundene.

Lista for øvrig består av 57 % menn og 43 % kvinner, og det skal være flere unge kandidater på lista.

Etter Bjørkhaug følger fylkesleder i KrFU, Ingrid Marie Hildrum fra Trondheim på 2. plass, mens Trygve Gjermstad fra Trondheim, er foreslått på 3. plass. På 10. plass er Knut Johan Singstad fra Hemne, på 18. plass er Torild Anita Elnes fra Halsa. Rennebu er sterkt representert på KrF sin liste med Per Arild Thorsen på 20. plass, Ragnhild Løvseth Øverland på 24. plass, Ola T. Lånke på 28. plass og Tora Marie Husan på 50. plass. Astri Marie Wessel fra Hemne er på 30. plass, Øystein Fagerli fra Hemne på 31. plass og Bente Høston Bostad på 35. plass.

Nominasjonsmøtet i Trøndelag KrF skal vedta endelig fylkestingsliste lørdag 17. november.

LES OGSÅ: Tidligere sportsjournalist valgt som ny leder i Skaun FrP