Har du hørt støy fra havna de siste dagene? Dette er forklaringa.

Slike farkoster er ikke vanlig å se på Orkanger. Video: Jørund Nordbø, Mardahl Maskin

Nyheter

De siste dagene har folk på Orkanger - og faktisk helt opp til Fannrem - reagert på en spesiell lyd nede fra området rundt Orkanger havn. Det er en slags brummende lyd, akkurat som ei kjempestor vifte.

Og det er nettopp det som er forklaringa: Det kjører flere luftputebåter nede på Grønøra nå. De frakter militære kjøretøy og annet utstyr fra land og ut til store båter som ligger lenger ute i fjorden. Disse luftputebåtene har svære propeller bak, som lager en voldsom lyd.

Disse farkostene kjører fra sjøen og rett opp på land, hvor de losses med utstyr fra Nato-øvelsen som er i ferd med å avsluttes, snur 180 grader og drar til utover vannet igjen.