Suksess for julemarked

Nyheter

Maj Hågensen Handegard og hennes niese, Astrid Hågensen Kleven, hadde full klaff da de for første gang inviterte til julemarked i Lyngstua i Børsa. Da dørene åpnet lørdag, var det fullt av folk som ville inn i forsamlingshuset.

De to stilte ut og solgte produkter de hadde laget selv, alt fra strikkede babyklær og tepper til selbuvotter, latviske votter, tovete labber og heklede fruktnett.

Kleven og Handegard hadde også med seg en «gjesteutstiller»; Handegards kollega fra Orkdal vidaregåande skole, Tore Skar. Han hadde med seg spekefjøler av eksklusivt treverk, som svart eik og alm. Fjølene gikk unna som varmt hvetebrød, og var utsolgt bare noen minutter etter at dørene åpnet.

- Flere av dem som har vært innom, har kombinert julemarkedet med en tur i marka, forteller Handegard, som er overveldet over den store oppslutninga.

Om dette blir starten på en tradisjon, gjenstår å se.