Fikk tips om at to ungdomsgjenger skulle møtes og slåss

To grupperinger av ungdommer skulle lørdag kveld angivelig møtes ved Skaun samfunnshus og slåss. Men det skjedde aldri.  

Nyheter

Lørdag kveld arrangerte et eventselskap med adresse utenfor vårt nedslagfelt, offentlig fest i Skaun samfunnshus.

- De leide huset av Skaun samfunnshus, og politiet hadde godkjent søknaden deres, opplyser Arnt Johansen ved lensmannskontoret i Orkdal.

Politiet: - Vi gjorde en tabbe

I 17.30-tida samme ettermiddag mottok politiet et tips fra en sivil person (ikke fra arrangørene) om at såkalt «beefing» skulle finne sted ved samfunnshuset.

Dette fenomenet kan enkelt forklares med at ungdomsgjenger avtaler et møte for å slåss. Dette er ikke lekeslåssing. Det er grov vold. Og kampene blir ofte filmet.

- Politiet tok tipset på alvor og brukte ressurser der oppe på kvelden for å sjekke om «møtet» ble en realitet, men ingenting skjedde. Det kom heller ingen meldinger om vold, og det er ingen anmeldelser i kjølvannet av festen, sier Johansen.

Ble nektet å arrangere fest 5. juledag

Han har ingen opplysninger om hvem disse grupperingene skulle være, heller ikke hvor de kommer fra eller hvor gamle de er.

- Vi vet ingenting annet enn tipset vi fikk, svarer Johansen.

Skaun samfunnshus som arrangør, har flere ganger vært omtalt i ST de siste månedene blant annet på grunn av manglende dokumentasjon for å arrangere fest sånn at 5.juledagsfesten ble avlyst.

- Kan meldinga om «beefing» ha kommet for å sette samfunnshuset i et dårlig lys?

- Vi har ingen grunn til å tro det! Vi velger å tro at folk ikke gjør sånt for å sverte andre. Politiet oppfattet tipset som at vedkommende var bekymret for at ungdommer skulle møtes og slåss. Det hadde så vidt vi vet - og tror - ingenting med verken arrangør eller lokalitet å gjøre, sier Johansen.