Minestronesuppe

Kjøkkenkroken

Minestronesuppe er en suppe basert på en kraft av buljong, fra enten kjøtt eller grønnsaker.

Tradisjonelt ble suppen laget av de ingrediensene man hadde på kjøkkenet, og av den grunn er det mange oppskriftsvarianter. Men hovedsakelig ble den laget av ulike typer grønnsaker, tomat, og spekeskinke.

I dagens variant har jeg byttet ut spekeskinka med en røkt, salt svineknoke.

Dette trenger du

1 svineknoke

3 ss olivenolje, til steking

1 purreløk, middels stor i ringer

3 selleristenger, i terninger

1 løk, i terninger

2 fedd hvitløk, finhakket

3 gulrøtter, i terninger

2 l kjøttkraft (fra svineknoken)

1 boks hakkede hermetiske tomater

2 ss fersk timian, hakket

2 ss fersk kruspersille, hakket

Salt og pepper

Slik gjør du det

Kok svineknoken i 2–3 timer til kjøttet slipper fra beinet. Plukk kjøttet i små biter etter at det er avkjølt.

Ha olivenolje i en stor, vid kjele, og la løk, purreløk, hvitløk, gulrot, og selleri surre et par minutt.

Ha i tomat og stek videre i 3–4 minutt.

Hell på kraften og la alt småkoke til grønnsakene er møre, ca. 10 minutt.

Tilsett kjøttet fra svineknoken og de hakkede urtene. Smak til med salt og pepper.