Samler inn penger for kreftsaken

Fra venstre Nils Forren, Inger Marie Belsvik, Kristoffer Sølvik Johnsen og Marthe Bjeldvik utgjør aksjonsgruppa på Hemne videregående skole. 

Nyheter

Hemne

Rundt regnet 25 rødruss fra Hemne videregående skole starter i ettermiddag sin dør til dør-aksjon for å samle inn penger i den årlige innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft.

— Det blir travelt, da vi skal dekke hele Hemne; alt fra ytterkantene Holla, Storoddan, Hellandsjøen og Vinjeøra, til hele Kyrksæterøra. Men målet er selvsagt å greie det, sier Nils Forren i aksjonsgruppa.


 

— Alle kjenner noen...

Da ST besøkte fire av elevene, var forberedelsene i gang.

— Du kan enten putte penger i bøssene, eller du kan bruke vipps. Dersom ingen er hjemme når vi kommer, legger vi igjen informasjon om hvordan du kan gi, sier Forren.

Målet er selvsagt å få inn mest mulig penger, men det er alltid gjevt å «slå» rekorden fra året før.

— Det kom inn ca. 65 000 kroner i fjor, men de var flere enn oss. Likevel er det et mål å få inn mer, sier Marthe Bjeldvik.

Det er mange kreftformer, og i år går pengene til forskning på kreftformer som få overlever.

— Jeg vil tro alle kjenner noen som har eller har hatt kreft. Dette er utvilsomt en viktig sak. Derfor håper vi at folk både åpner døra når vi ringer på, at de åpner lommeboka, sier Nils Forren.

Flere er ute

Kreftforeningen har er mål om å samle inn 45 millioner kroner. Bare i Midt-Norge (Trøndelag og Møre og Romsdal) vil over 3600 bøssebærere være i aksjon. I STs nedslagsfelt vil bøssebærerne være i aksjon på onsdag ettermiddag og kveld. I tillegg til Hemne videregående skole gjelder dette blant annet Orkdal vidaregåande skole, Skaun frivilligsentral og Orkanger ungdomsskole.