Slutt med fargerike rundballer

Bønder i blant annet Skjenalddalen i Orkdal støttet i 2017 kreftsaken ved å bruke rosa rundballeplast. 

Nyheter

De rosa, blå og gule rundballene har de siste tre åra vært et samarbeidsprosjekt mellom Felleskjøpet Agri, plastprodusentene Trioplast og Tama, og norske bønder. Bøndene har gjennom dette bidratt med ti kroner hver per rundballeplastrulle til kreftsaken.

Men ifølge Nationen er det nå slutt. Markeds- og kommunikasjonssjef Gro Tvedt Anderssen i Felleskjøpet sier til avisa at lignende kampanjer ikke er planlagt, men kan ikke utelukke at det skjer igjen i fremtiden.

Til sammen har denne aksjonen samlet inn over én million kroner til kreftsaken. I 2016 tok de rosa rundballene inn 300 000 kroner til Brystforeningen. Siden har de andre fargene vært øremerket Barnekreftforeningen og Prostatakreftforeningen.