Fabrikken skal ha ei grunnflate på 12 000 kvadratmeter

Nyheter

Tirsdag 11. juni ble grunnsteinen for Norsk kyllingfabrikken på Orkanger lagt i jorda. Sammen med Rema 1000-sjef Ole Robert Reitan, Norsk Kyllings Kjell Åge Stokbakken og tidligere kulturminister Linda Hofstad Helleland (H), var orkdalsordfører Oddbjørn Bang (Sp) med på det høytidelige øyeblikket, som ble markert med pomp og prakt.

 

Litt fakta om fabrikkutbygginga:

* En knapp måned senere har hovedentreprenøren Bravida kommet godt i gang med arbeidet med å reise den gigantisk kyllingfabrikken. Mens Hent skal bygge selve bygget, er det Bravida som har som har totalentreprise på de tekniske fagene.

* I tillegg til Hent og Bravida er det også 13 ulike leverandører som skal inn etter hvert. Lokale Mardahl maskin hadde blant annet ansvaret for gravearbeidet.

 

* Utbygginga vil være teknologisk krevende, blant annet fordi det ved fabrikken skal brukes løsninger som aldri har blitt brukt før.

* Etter planen skal fabrikken stå ferdig høsten 2021.

* Når den står ferdig, vil Norsk kyllings fabrikk ha ei grunnflate på 12 000 kvadratmeter, og en høyde på 25 meter.

 

* I forbindelse med utbyggingen av fabrikken har det blitt flyttet 102 mål jord fra Furumoen til Vormstad. Hver eneste kvadratmeter med matjord som ble fjernet fra Norsk kylling-tomta, ble erstattet med en kvadratmeter nydyrka jordbruksland hos bonde Torleif Moe på Vormstad. Dette ble omtalt som historiens største jordflyttingsprosjekt i Norge.