Matspalten:

Salat med jordbær

Egner seg godt som lunch eller middagstilbehør.
Nyheter

Disse søte friske, smakfulle jordbærene er vel sommerbærene fremfor noen andre bær. Grunnen til at de trønderske bærene er ekstra gode, skyldes klimaet vårt med lange lyse dager og kjølige netter. I år har det nok vært ekstra kjølig og bløtt, noe som har gjort at jordbæra er noe senere enn vanlig.

Jordbær er i høyeste grad ferskvare, og bør spises raskt i sesong, derfor kan det være greit å ha noen variasjoner å bruke bærene til.

I denne lørdagens matspalte har jeg valgt å lage en jordbærsalat som egner seg godt som tilbehør til grillmaten eller som en lunsjsalat med godt brød til.

Dette trenger du

250 g jordbær

Nykvernet pepper etter smak

2 ss balsamicoeddik

1 ss god honning

50 g ruccula

100 g vellagret ost

35 g ristede pinje- eller gresskarkjærner

Slik gjør du det

Vask og rens jordbærene og rucculaen.

Del jordbærene i to (i fire om de er store).

Legg jordbær og ruccula over i en serveringsbolle.

Bland sammen eddik, honning, og nykvernet pepper til en dressing. La dette trekke i 4–5 minutt, før du heller den over jordbæra og vender det forsiktig sammen.

Riv eller dryss ost og ristede pinjekjerner eller gresskarkjerner over.