Tønnene inni tilhengeren var ikke sikret

Tønner og sild lå strødd i veibanen på fylkesvei 700 i Eibakkan i Rennebu onsdag morgen denne uka.   Foto: Politiet.no

Nyheter

Onsdag morgen litt før klokka 08.30 mistet en semitrailer 50 tønner med sild i veibanen på fylkesvei 700 i Eibakken nedenfor Berkåk i Renenbu. Den polske sjåføren kjørte ned bakken. Uhellet skjedde i en skarp sving.

Semitraileren skulle til Ørland med lasten, nærmere bestemt til Grøntvedt Pelagic, som er verdens største produsent av tønnemarinert sild. Det var destruert sild som var i tønnene. Hver tønne hadde 100 liter sild, så i praksis lå 5000 liter sild strødd i veibanen.

Det lokale brannvesenet hjalp til med opprydding, og til slutt spylte de veien med varmt vann for å fjerne sildoljen som gjorde det glatt på stedet.

Da tønnene ramlet ut gjennom den ene sidedøra på «tilhengeren», skadet de også to stolper på rekkverket langs veien såpass at vegvesenet må utbedre dette.

Politiet har opprettet sak på forholdet. Hengeren måtte settes igjen. Den er det gitt bruksforbud på.

Tønnene inne i hengeren var ikke sikret godt nok. Lasten stod ifølge politet stablet i to høyder, og dette var plassert i midten i hengeren. Dette undersøker politiet nå.

Sjåføren er mistenkt for uaktsom kjøring, i tillegg til skade på annen manns eiendom (rekkverket).

Førerkortet til sjåføren er foreløpig ikke beslaglagt. Ferdskriveren til semitraileren viser at hastigheten var 34 km/t da uhellet skjedde.