Ber publikum om hjelp

Folkehelsesenteret har en kostnadsramme på svimlende 382,5 millioner kroner.  Foto: Ola Marius Rise

Nyheter

De siste ukene har politiet fått flere meldinger om innbrudd, både i eneboliger og på byggeplasser.

Onsdag denne uka skrev ST om et innbrudd i en enebolig på Fannrem. Her hadde tyvene funnet nøkkelen til huset, låst seg inn og stjålet private eiendeler til relativt store verdier.

Også sykehjemmet i Lensvik hadde nylig besøk av tyver. Fra byggeplassen her forsvant det verktøy for opp mot 100 000 kroner.

Dette innbruddet ligner på et innbrudd i det nye folkehelsesenteret på Orkanger tidligere i sommer. Også da var det verktøy tyvene tok med seg.

Lensmann Tor Kristian Haugan sier at politiet foreløpig ikke har pågrepet noen i forbindelse med innbruddene.

- Vi ser sakene litt i sammenheng, men vi har foreløpig ikke noe konkrete bevis på at det er en sammenheng. Vi er litt avhengig av publikum. Om du ser en bil eller personer som vanligvis ikke pleier å være der, så kan det være greit å notere ned bilnummer eller ta et bilde. Vi setter pris på å få tips fra publikum, sier Haugan.

Han oppfordrer også folk som reiser bort til å ta noen forhåndsregler. At det gjøres innbrudd i fellesferien er ikke noe nytt fenomen.

- Dette skjer ofte når folk er bortreist. Det kan for eksempel være greit å varsle naboen om å holde et lite øye med huset ditt. I tillegg ser vi at mange bedrifter også har fellesferie og da er det ofte litt fritt frem for tyvene på byggeplasser, sier Haugan.