– De roper på ordet og prater i munnen på hverandre. Man får ikke med seg poenget i det hele tatt

Siden 1991 har Buviklista vært et alternativ for innbyggerne i Skaun kommune. I sitt valgprogram skriver Buviklista at kommunevalg er et personvalg og at Buviklista er en partipolitisk nøytral liste.

Ifølge Hammer er Buviklista åpen for å gå i samtaler med flere partier - etter valget. 

Nyheter

– «Personvalg» betyr at det er den enkelte innbygger i kommunen som har lov til å si hva han mener i kommunen og skal ikke forstyrres av fylkes- eller rikspolitikere. Det er den valgte representant og ikke de politiske partiene som skal styre i kommunen. Heldigvis er flere og flere enige om dette. Kommunevalg handler om representanten, og at man kan velge fra lista hvem man vil stemme på, og hvilken kandidat man deler synspunkter med, og syns er den beste. Det er den friheten man har, sier ordførerkandidat og listetopp, Bjørn Hammer, til ST.