Derfor foregår det veiarbeid i sentrum

Denne uka pågår det veiarbeid i Orkanger sentrum. Veiene blir ikke stengt mens arbeidet pågår, men det vil være redusert framkommelighet.  

Nyheter

I perioden mandag 2. til fredag 6. september vil det foregå asfalteringsarbeid i Orkdalsveien, deler av Thamshavnveien og deler av Trondheimsveien. Arbeidet vil pågå på kveld og natt i perioden 20 til 06.

- Arbeidet starter etter klokka 20, for da er kjøpesentrene stengt. Det fører til langt mindre trafikk i området, sier Ivar Lillery, avdelingsingeniør ved tekniske tjenester i Orkdal kommune.

Natt til tirsdag ble det frest opp rundt alle kumlokkene på strekningen. Natt til onsdag og torsdag skal det nåværende dekket i veibanen freses opp.

- Asfalteringa kan starte natt til torsdag, men det er væravhengig. Blir det regn, må arbeidet utsettes, forklarer Lillery.

Ifølge varselet kommunen har sendt ut i forkant knyttet til veiarbeidet i Orkanger sentrum, må det påregnes støy fra anleggsmaskiner så lenge arbeidet pågår.

- Hvorfor gjøres alt arbeidet på sein kveld og natt?

- Det er fordi trafikken på dagtid er for stor i området til at arbeidet blir effektivt, svarer han.

Veiene blir ikke stengt mens arbeidet pågår, men det vil være redusert framkommelighet. Bilister anbefales å bruke alternativ omkjøring.

Berørte områder vil være:

• Orkdalsveien, fra rundkjøringen på E39 til rundkjøringen ved Amfi

• Orkdalsveien, fra rundkjøringen ved Tverradkomsten (Remegården) til Prix Orkanger

• Thamshavnveien, fra krysset Trondheimsveien/Thamshavnveien til Bekkfaret

PS! Det pågår nå også asfaltering på Øyumvegen mellom Solbu og Øyum. Her startet arbeidet mandag morgen og er ventet å være ferdig i løpet av tirsdag. Veien er stengt, og det er merket omkjøring.