Tirsdag 14. september 2010:

På tur i «Gamle rusta»

Hele familien Eidsli Røstum trivdes når de kjørte kosetur i en 1957 Chevrolet Bel-Air.

Jarle Eidsli Røstum stortrivdes når han fikk kjøre i familiens over 50 år gamle Chevrolet. 

Nyheter

— Æ har døpa'n «Gamle rusta», fortalte (da) 12 år gamle Jarle Eidsli Røstum, om den turkise amerikaneren av edel årgang. Den var nemlig ikke helt fri for rust, men det lå bare kjærlighet i kallenavnet.

— Bilen er fin som den er, sa far Svein Røstum, som dro med seg både sønnen Jarle og kona Vigdis på amcar-treff nesten hver helg om sommeren. STs utsendte fikk prøvde de lett nedsittede fremsetene og fikk holde i det slanke, men likevel store, turkise rattet. Doris Day-følelsen kom med en gang, selv om «Gammel rusta» var litt sliten og luktet Wunderbaum.

Hestevogn

Det hendte at bilen stoppet opp, men den dagen ST var der, var den i fin form.

— Ja, bortsett fra speedometeret, skjøt Jarle inn. Men bilen var ikke til å kjøre fort med, det ble bare koseturer.

— Den har kjøreegenskaper som ei gammel hestvogn, skrøt Svein. Han hadde rene museet i bakruta, med originale reklameplakater og andre effekter som hørte til.

Prosesjon

Søndag 12. september 2010 var hele 43 amerikanske biler og like mange motorsykler med på Skaun cruising, og de kjørte i prosesjon gjennom store deler av Skaun med start i Børsa og mål i Buvika. Det var tilløp til flagging og en del tilskuere langs ruta.

— Det er et fint tiltak. Det er ikke så mye som skjer oppi her, sa Kåre Arentz og Knut Syrstad, som i likhet med resten av karavanen hadde tatt en pause på Skaun bensinstasjon.

Både Bjørn Flataune og Svein Røstum, som var aktive for å få til Skaun cruising, var storfornøyde med oppmøtet.

— Det blir til neste år også, avsluttet Svein Røstum.